Diputació Barcelona. Àrea de territori i sostenibilitat. Xarxa de Parcs Naturals.
Obra Social La Caixa
 
 

Camí del fondal (Serra de Collserola)

Ruta de Collserola

Durada: 30 minuts. Distància: 980 m (anada i tornada)

La serra de Collserola s’alça com a talaia enmig de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es tracta d’un massís magnífic, proper, acollidor i d’una gran vàlua ecològica, que esdevé un privilegi per a la gran població que viu al seu voltant.

Us convidem a visitar el parc fent l’itinerari accessible del camí del Fondal, que permet experimentar amb tots els sentits les particularitats d’aquest indret, un ambient de ribera, fresc i ombrívol, que ressegueix el rierol.


Mostra Camí del fondal (Serra de Collserola) en un mapa més gran
 

Ruta en PDF

El recorregut enllaça el pla de l’Estació amb el mirador de la font Nova pel camí del Fondal. És una petita ruta de gairebé 1 km d’anada i tornada que s’inicia en sortir de l’estació del Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat en direcció nord-est.

S’ha instal·lat un paviment dur a tot el camí per facilitar-hi l’accés en cadira de rodes i una guia de fusta per a les persones amb deficiències de visió. El recorregut puja suaument fins a la font Nova i s’hi poden observar bells exemplars d’arbres típics del bosc de Collserola com pins pinyers i alguns roures i alzines. També hi ha altres arbres com el plàtan o el castanyer d’Índia, testimoni de l’enjardinament de la zona a principis de segle XX. Un cop a la font podreu retornar a l’estació o seguir per les escales fins al Centre d’Informació del parc.

 

Ruta sonora

Si no us heu descarregat els arxius podeu accedir a la pàgina web www.woices.com per realitzar la ruta a través d'una audioguia.

 

Geo Ruta

A través d’un joc, podeu localitzar un tresor amagat en un punt de l’itinerari. Per trobar-lo, heu de resoldre un seguit de pistes fent servir el vostre enginy i amb el suport d’un dispositiu GPS.

Les respostes a les preguntes que teniu a continuació us portaran a obtenir la coordenada on trobareu amagat el tresor. Algunes respostes les podreu trobar al web de la Diputació de Barcelona o al web del Parc Natural de la Serra Collserola i d'altres les obtindreu quan us desplaceu pel parc.

També podeu trobar aquestes pistes a la pàgina oficial de la geocerca: www.geocatching.com.

Molta sort!