Diputació Barcelona. Àrea de territori i sostenibilitat. Xarxa de Parcs Naturals.
Obra Social La Caixa
 
 

SL-C 63 La font de la Portella (Sant Llorenç del Munt i l'Obac)

Ruta del obac

Durada: 50 minuts. Distància: 1,4 km (anada i tornada)

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es caracteritza per les cingleres, els canals i els sots coberts de vegetació.

Us proposem fer un ruta que va des del punt d’informació que hi ha a la Casa Nova de l’Obac -antic mas vinícola de tres plantes construït a principis de l’any 1800 per l’arquitecte Domenico Bagutti- fins al mas de l’Obac Vell -edificació en runes de diferents èpoques (des del romànic fins al segle XVIII)- tot seguint una pista pavimentada.

 

Ruta en PDF

La ruta que us proposem és d’anada i tornada, des de la Casa Nova de l’Obac fins a l’Obac Vell. El recorregut és molt planer i surt del pàrquing accessible de la Casa Nova en direcció nord per una pista pavimentada.

Només començar, a la vostra esquerra, podreu gaudir d’una bona vista del massís de Montserrat. Seguiu sempre per la pista principal -deixeu a la vostra esquerra el camí del pou de glaç- i arribareu de seguida a les runes de l’antic mas de l’Obac Vell, des d’on podreu observar el monòlit conegut com el Paller de Tot l’Any.

 

Ruta sonora

Si no us heu descarregat els arxius podeu accedir a la pàgina web www.woices.com per realitzar la ruta a través d'una audioguia.

 

Geo Ruta

A través d'un joc, podreu trobar un tresor amagat a un punt de l'itinerari. Per a trobar-lo, haureu de resoldre un seguit de pistes fent ús del vostre enginy i amb el suport d'un dispositiu GPS.

Les respostes de les preguntes que teniu a continuació us portaran a obtenir les coordenades corresponents al lloc on hi ha amagat el tresor. Algunes respostes les trobareu a la web de la Diputació de Barcelona, www.diba.cat/parcsn, i d’altres les obtindreu quan us desplaceu pel parc. Un cop tingueu la resposta, trobareu les coordenades del tresor omplint la fórmula correctament.

També podeu trobar aquestes pistes a la pàgina oficial de la geocerca: www.geocatching.com.

Molta sort!