Diputació Barcelona. Àrea de territori i sostenibilitat. Xarxa de Parcs Naturals.
Obra Social La Caixa
 
 

Itinerari Masia Mariona (Montseny)

Ruta del Montseny Masia Mariona

Durada: 30 minuts. Distància: 700 m

El Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera ofereix un entorn sorprenent, ple de riqueses naturals i culturals.

Us convidem a fer un petit recorregut circular pel jardí boscós de la Masia Mariona amb diferents parades per descobrir la diversitat natural que ofereix, així com les plantes que s’hi van introduir durant les tasques d’enjardinament encarregades pel promotor de l’edificació, l’humanista, home de ciències i mecenes, Rafael Patxot Jubert, el 1930.


Mostra Itinerari Masia Mariona (Montseny) en un mapa més gran
 

Ruta en PDF

El recorregut comença en l’aparcament adaptat situat dins el que havia estat el jardí de la Masia Mariona, residència d’estiueig de la família de Rafael Patxot.

Sortiu de l’aparcament en direcció nord-oest i seguiu les indicacions que us porten a la Masia Mariona i a l’exposició “Univers Patxot”, alhora punt d’informació del parc. Un cop allà podreu entrar a la casa per visitar l’exposició permanent o continuar per la pista pavimentada. El recorregut, circular, us portarà per dins un bosc típic del massís del Montseny però amb algunes espècies vegetals atípiques. Es tracta de les plantes que van formar part del jardí de la masia, dissenyat pel mateix arquitecte de la casa, Josep Danés i Torras.

 

Ruta sonora

Si no us heu descarregat els arxius podeu accedir a la pàgina web www.woices.com per realitzar la ruta a través d'una audioguia.

 

Geo Ruta

A través d’un joc, podeu localitzar un tresor amagat en un punt de l’itinerari. Per trobar-lo, heu de resoldre un seguit de pistes fent servir el vostre enginy i amb el suport d’un dispositiu GPS.

Les respostes a les preguntes que teniu a continuació us portaran a obtenir la coordenada on trobareu amagat el tresor. Algunes respostes les podreu trobar al web de la Diputació de Barcelona i d’altres les obtindreu quan us desplaceu pel parc.

També podeu trobar aquestes pistes a la pàgina oficial de la geocerca: www.geocatching.com.

Molta sort!