Diputació Barcelona. Àrea de territori i sostenibilitat. Xarxa de Parcs Naturals.
Obra Social La Caixa
 
 

Itinerari botànic de la Pleta (Garraf)

Ruta del garraf

Durada: 50 minuts. Distància: 1,2 km (anada i tornada)

El Parc del Garraf ens ofereix un entorn únic i meravellós caracteritzat per la pedra calcària i les cavitats subterrànies.

Us convidem a visitar La Pleta ―antic pavelló de caça de la família Güell emprat també com a aixopluc de cabres i pastors, actualment rehabilitat com a oficina i centre d’informació del parc― i a fer una ruta que surt del pàrquing en direcció est: una petita passejada d’anada i tornada fins a la carretera ens porta des de la urbanització Ratpenat fins a la Plana Novella.


Mostra Itinerari botànic de la Pleta (Garraf) en un mapa més gran
 

Ruta en PDF

Es tracta d’una petita ruta d’anada i tornada d’1,2 km aproximadament. L’inici és a La Pleta, masia modernista construïda per l’arquitecte Francesc Berenguer i rehabilitada per la Diputació de Barcelona el 1986 per destinar-la a equipament del parc.

Des del pàrquing ―que és accessible― surt un camí en direcció est que us endinsarà dins un bosc de pins, on podreu veure les terrasses de pedra seca característiques dels antics conreus de vinya. Seguidament, gireu en direcció sud fins arribar al final del recorregut, que queda tallat per la carretera. Des d’aquí podreu observar el paisatge típic del massís, la màquia de margallons i garric.

 

Ruta sonora

Si no us heu descarregat els arxius podeu accedir a la pàgina web www.woices.com per realitzar la ruta a través d'una audioguia.

 

Geo Ruta

A través d’un joc, podeu localitzar un tresor amagat en un punt de l’itinerari. Per trobar-lo, heu de resoldre un seguit de pistes fent servir el vostre enginy i amb el suport d’un dispositiu GPS.

Les respostes de les preguntes que teniu a continuació us portaran a obtenir les coordenades corresponents al lloc on hi ha amagat el tresor. Algunes respostes les trobareu a la web de la Diputació de Barcelona, www.diba.cat/parcsn/garraf, i d’altres les obtindreu quan us desplaceu pel parc. Un cop tingueu la resposta, trobareu les coordenades del tresor omplint la fórmula correctament.

També podeu trobar aquestes pistes a la pàgina oficial de la geocerca: www.geocatching.com.

Molta sort!